Aaja Chemnitz Driefer
 svarer 
Rasmus Jarlov

Aaja Chemnitz Larsen (IA) spørger erhvervsministeren, Rasmus Jarlov, om strafbestemmelser gælder for overtrædelse af loven også, hvis lovovertrædelsen er sket i Grønland

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 169, Spørgsmål 1
Gælder strafbestemmelser for overtrædelse af loven også, hvis lovovertrædelsen er sket i Grønland, hvor der ikke idømmes straf på samme måde som i Danmark og vil evt. afsoning skulle ske i Grønland eller i Danmark?

Svar fra mandag den 11. marts 2019
Jeg har forelagt spørgsmålet for Finanstilsynet, der oplyser følgende, som jeg kan henholde mig til.

”Det fremgår af lovforslagets § 3, at forsætlig eller groft uagtsom overtrædelse af artiklerne 4-8, 10-12 og 16 i 2. pengeoverførelsesforordning, er bødepålagt efter den grønlandske kriminallov.

Det betyder, at fysiske personer kun kan pålægges bøde for overtrædelse af artiklerne 4-8, 10-12 og 16 i 2. pengeoverførelsesforordning, og ikke fængselsstraf. Der kan således ikke pålægges straf i form af afsoning.”
0:000:00