Søren Bo Søndergaard
 svarer 
Søren Pape Poulsen

Søren Søndergaard (EL) spørger justitsministeren, Søren Pape Poulsen, om ministeren vil redegøre lidt nærmere for den undersøgelse, som ministeren angiveligt har sat i gang vedrørende forbud mod at personer, som sidder i fængsel skriver/udgiver/tjener penge på bøger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 90, Spørgsmål 1
Vil ministeren i forlængelse af ministerens udtalelser under førstebehandling af beslutningsforslaget redegøre lidt nærmere for den undersøgelse, som ministeren angiveligt har sat i gang vedrørende forbud mod at personer, som sidder i fængsel skriver/udgiver/ tjener penge på bøger, herunder hvem der forestår undersøgelsen og hvad kommissoriet er?

Svar fra fredag den 3. maj 2019
Som jeg tilkendegav under førstebehandlingen af beslutningsforslaget, har jeg stor forståelse for, at de sager, hvor kriminelle har udgivet bøger om deres forbrydelser og tjent penge på det, virker stødende på navnlig de pårørende til ofrene for forbrydelserne.

En begrænsning af indsattes mulighed for at tjene penge på bogudgivelser kan – afhængigt af den konkrete udformning – navnlig rejse spørgsmål i forhold til ytringsfriheden, jf. grundlovens § 77 og artikel 10 i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, samt den private ejendomsret, jf. grundlovens § 73 og artikel 1 i 1. tillægsprotokol til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Det er Justitsministeriet, der forestår undersøgelsen.

0:000:00