svarer 
Astrid Krag

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om der er udarbejdet en tidsplan og procesplan for den kulegravning af anbringelsesområdet, som ministeren har annonceret

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 8, Spørgsmål 1
Vil ministeren oplyse, om der er udarbejdet en tidsplan og procesplan for den kulegravning af anbringelsesområdet, som ministeren har annonceret, og vil ministeren i fald oversende disse, herunder oplyse hvem der skal inddrages i kulegravningen?

Svar fra fredag den 22. november 2019
”Vil ministeren oplyse, om der er udarbejdet en tidsplan og procesplan for den kulegravning af anbringelsesområdet, som ministeren har annonceret, og vil ministeren i fald oversende disse, herunder oplyse hvem der skal inddrages i kulegravningen?” Svar:

Som social- og indenrigsminister har jeg behov for at komme grundigt omkring de udfordringer, der er på området, og som gør, at anbragte børn og unge i højere grad mistrives og klarer sig dårligere senere hen i livet end deres jævnaldrende.

Dét har jeg haft fokus på fra første dag, jeg tiltrådte som minister for området. Jeg har bl.a. mødtes med både nuværende og tidligere anbragte børn og unge og en lang række organisationer, praktikere, tænketanke og eksperter, og vil fortsat bredt søge inputs og inspiration hos dem, der kender udfordringerne i indsatsen i praksis og fra forskning.

Med aftalen om ”reserven” for 2020 har regeringen sammen med aftalepartierne afsat 1 mio. kr. til en undersøgelse af kommunernes anbringelsessager. Den skal afdække udfordringerne med bl.a. retsikkerheden og kvaliteten i sagsbehandlingen på området med udgangspunkt i konkrete anbringelsessager.

Aftalepartierne er derudover enige om at følge arbejdet i den kulegravning af reglerne om særlig støtte til børn og unge, som regeringen har aftalt med KL. Kulegravningen skal netop se på, om reglerne i tilstrækkelig grad understøtter, at barnets behov kan sættes i centrum.

Det vil indgå som del af min samlede gennemgang af udfordringerne på området.
0:000:00