Thomas Danielsen
 svarer 
Dan Jørgensen

Thomas Danielsen (V), Morten Messerschmidt (DF) og Orla Østerby (K) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om det er intentionelt, at begrebet ”produktionsloft” er udgået af lovteksten sammenlignet med den politiske aftale af 5/4-19

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 39, Spørgsmål 12
Vil ministeren uddybe, om det er intentionelt, at begrebet ”produktionsloft” er udgået af lovteksten sammenlignet med den politiske aftale af 5. april 2019 (side 4), så det fremadrettet alene er årsnormen, der angiver den maksimale årlige støttemængde?

Svar fra onsdag den 27. november 2019
I notatet fra Energistyrelsen om energiforligskredsens aftale af 4. april 2019 fremgår det på side 4, at ”produktionsloftet beregnes for hvert eksisterende anlæg som en årsnorm gange det antal år, der kan gives støtte.” Som det fremgår, er produktionsloftet en samlende betegnelse for summen af årsnormerne henover hele støtteperioden for hvert anlæg. Det har ikke været nødvendigt at anvende begrebet ”produktionsloft” i selve lovteksten til L 39, da det er fastsættelsen af henholdsvis årsnormer samt støtteperioder, som er nødvendige i forhold til den fremtidige administration af støtteordningerne.
0:000:00