Thomas Danielsen
 svarer 
Dan Jørgensen

Thomas Danielsen (V), Morten Messerschmidt (DF) og Orla Østerby (K) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, om ministeren ønsker at give anlæggene fleksibilitet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 39, Spørgsmål 13
Vil ministeren redegøre for, om ministeren ønsker at give anlæggene fleksibilitet i den forstand, at hvis produktionen et kalenderår ligger under den i tilsagnet fastlagte årsnorm, kan den resterende mængde op til årsnormen overføres til det efterfølgende år?

Svar fra onsdag den 27. november 2019
Som nævnt i besvarelsen af spørgsmål 1 til L 39 er det vigtigt, at der både varetages et hensyn til budgetsikkerheden og et hensyn til størrelsen af de samlede støtteomkostninger. Derfor er det ikke hensigtsmæssigt, at give mulighed for at overføre uforbrugte dele af årsnormen til efterfølgende år. Endvidere vil en overførselsmulighed give mulighed for en utilsigtet tilskudsspekulation.

Derfor er der ikke lagt op til at ændre lovforslaget på dette punkt.
0:000:00