Mette Thiesen
 svarer 
Mattias Tesfaye

Mette Thiesen (NB) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren vil redegøre for antallet af personer, der fremover forventes ikke at erhverve dansk statsborgerskab som følge af, at deres forældre er indrejst i et område omfattet af straffelovens § 114 j

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 83, Spørgsmål 15
Vil ministeren redegøre for antallet af personer, der fremover forventes ikke at erhverve dansk statsborgerskab som følge af, at deres forældre er indrejst i et område omfattet af straffelovens § 114 j?

Svar fra torsdag den 9. januar 2020
Det følger af lovforslagets § 1, nr. 2, at der i indfødsretslovens § 1 foreslås indsat et nyt stk. 2, hvorefter et barn født i et område omfattet af straffelovens § 114 j, stk. 3, ikke erhverver dansk indfødsret ved fødslen efter en forælder, hvis denne forælder uden tilladelse, og uden at indrejsen eller opholdet er led i udøvelse af dansk, udenlandsk eller international offentlig tjeneste eller hverv, er indrejst eller opholder sig i området, medmindre barnet derved bliver statsløst.

Udlændinge- og Integrationsministeriet er ikke bekendt med, hvor mange personer, der fremadrettet forventes at ville indrejse eller opholde sig i områder omfattet af straffelovens § 114 j, stk. 3, og få børn i disse områder. Det er derfor ikke muligt at vurdere antallet af personer, som med den foreslåede lovændring ikke vil erhverve dansk statsborgerskab.

9. januar 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Indfødsret Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 492 1131109 Mattias Tesfaye / Louise Hauberg Wilhelmsen Side 1/
0:000:00