Pernille Vermund
 svarer 
Mattias Tesfaye

Pernille Vermund (NB) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren er indstillet på at sikre, at det ikke er attraktivt for udlændinge, at komme til Danmark blot for at være på offentlig forsørgelse

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 56, Spørgsmål 1
Er ministeren indstillet på at sikre, at det ikke er attraktivt for udlændinge, at komme til Danmark blot for at være på offentlig forsørgelse?

Svar fra tirsdag den 17. marts 2020
Regeringen er meget opmærksom på, at ydelsesniveauet er en af de faktorer, der kan have en betydning for tilstrømningen af udlændinge.

Det kan f.eks. være mere attraktivt at søge asyl i Danmark, hvis vores ydelser har et niveau, der er markant højere end de ydelser, de kan opnå i vores nabolande.

Det er regeringens klare opfattelse, at det ikke skal være attraktivt for udlændinge at komme til Danmark for at være på offentlig forsørgelse. Derfor skal vores ydelser heller ikke være markant højere end de ydelser, man kan opnå i vores nabolande. 17. marts 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Integration Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 3453 1185486 Mattias Tesfaye / Lars von Spreckelsen-Syberg Side 1/
0:000:00