Pernille Vermund
 svarer 
Mattias Tesfaye

Pernille Vermund (NB) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren er enig i, at hvis man kan så skal man arbejde – hvis man kan, men ikke vil, så hører man ikke til i Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 56, Spørgsmål 2
Er ministeren enig i, at hvis man kan så skal man arbejde – hvis man kan, men ikke vil, så hører man ikke til i Danmark?

Svar fra torsdag den 19. marts 2020
For regeringen er princippet om ret og pligt afgørende. De, der er i stand til det, skal bidrage til samfundet. Ledige, der modtager en ydelse, skal som udgangspunkt stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Og det er ikke mindst afgørende, at alle nytilkomne mødes med det krav. En nytilkommet, der kan arbejde, har pligt til at forsøge at finde sig et arbejde, så personen kan bidrage til det samfund, pågældende er kommet til, frem for at være på passiv forsørgelse.

På den baggrund arbejder regeringen med et forslag om, at alle nytilkomne og indvandrere med et integrationsbehov skal bidrage med, hvad der svarer til en 37 timers arbejdsuge, hvis man ikke kan finde et ordinært lønnet job, og man ønsker adgang til fuld ydelse. 19. marts 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Integration Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 3456 1185540 Mattias Tesfaye / Lars von Spreckelsen-Syberg Side 1/
0:000:00