Lise Bech
 svarer 
Mogens Jensen

Lise Bech (DF) spørger ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen, om ministeren vil oplyse, om en generel undersøgelse af hvad religiøse certificeringsordninger anvendes til at finansiere af religiøse aktiviteter, vil være forskelsbehandling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 62, Spørgsmål 3
Ministeren nævnte under 1. behandling af B 62, at en undersøgelse af om halal-certificeringer anvendes til islamiske aktiviteter kunne være forskelsbehandling. Vil ministeren oplyse, om en generel undersøgelse af hvad religiøse certificeringsordninger anvendes til at finansiere af religiøse aktiviteter, vil være forskelsbehandling?

Svar fra torsdag den 23. april 2020
Under 1. behandlingen af B 62 nævnte jeg, at en undersøgelse af, hvorvidt virksomhedernes halaludgifter bidrager til at finansiere islamiske aktiviteter, vil kræve en nærmere afdækning af, om sådan en undersøgelse er i strid med diskriminationsforbuddet i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Jeg har bedt Justitsministeriet om bidrag til besvarelse af spørgsmålet.

Justitsministeriet oplyser at:

”Justitsministeriet har forstået spørgsmålet således, at det ønskes oplyst, om der inden for rammerne af diskriminationsforbuddet i artikel 14 i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention kan indføres et krav om, at virksomheder/foreninger, der udbyder certificering af religiøse slagtemetoder, skal oplyse, hvilke religiøse aktiviteter indtægterne fra certificeringerne eventuelt anvendes til at finansiere.

Det er Justitsministeriets vurdering, at det ikke rejser spørgsmål i forhold til diskriminationsforbuddet i EMRK artikel 14 at indføre en sådan generel oplysningspligt vedrørende udgifter til religiøse aktiviteter.” Mogens Jensen / Paolo Drostby • www.mfvm.dk
0:000:00