Eva Flyvholm
 svarer 
Jeppe Kofod

Eva Flyvholm (EL) spørger udenrigsministeren, Jeppe Kofod, hvorfor regeringen mener, at det vil skabe fred og udvikling i Irak at sende endnu et militært bidrag dertil

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 159, Spørgsmål 3
Hvorfor mener regeringen, at det vil skabe fred og udvikling i Irak at sende endnu et militært bidrag dertil, når man tager i betragtning, at militær tilstedeværelse i Irak i snart 20 år ikke lader til at have ført til mere politisk stabile forhold i landet?

Svar fra torsdag den 4. juni 2020
Det danske bidrag til NATO’s Mission i Irak (NMI) skal først og fremmest ses i forlængelse af de omfattende militære og civile bidrag, som Danmark siden 2014 som en del af koalitionen mod ISIL har leveret til støtte for den irakiske regerings og de irakiske sikkerhedsstyrkers indsats til bekæmpelse af ISIL. Det er takket være denne indsats lykkedes at slå ISIL markant tilbage og befri de områder, som gruppen tidligere har kontrolleret, til gavn for den irakiske civilbefolkning og stabiliteten i Irak.

En velfungerende, ansvarlig og repræsentativ irakisk sikkerhedssektor er en afgørende forudsætning for at sikre et stabilt Irak. NMI skal bl.a. medvirke til at fastholde de nuværende fremskridt i kampen mod ISIL ved at støtte den irakiske regerings langsigtede bestræbelser på at reformere den irakiske sikkerhedssektor gennem træning, uddannelse og rådgivning.
0:000:00