Morten Messerschmidt
 svarer 
Mattias Tesfaye

Morten Messerschmidt (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren kan bekræfte, at der ikke er noget i Folketinget Forretningsorden eller grundloven, der forhindrer en hurtig behandling af et lovforslag om ændring af repatrieringsloven, så en ændring af repatrieringsloven kan træde i kraft inden for få uger

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 176, Spørgsmål 3
Kan ministeren bekræfte, at der ikke er noget i Folketinget Forretningsorden eller grundloven, der forhindrer en hurtig behandling af et lovforslag om ændring af repatrieringsloven, så en ændring af repatrieringsloven kan træde i kraft inden for få uger?

Svar fra onsdag den 17. juni 2020
Der er i Folketinget Forretningsorden som udgangspunkt ikke noget til hinder for en hurtig behandling af et lovforslag om ændring af repatrieringsloven, men da lovændringen som nævnt rejser vanskelige juridiske spørgsmål i forhold til grundloven og Danmarks internationale forpligtelser, mener jeg ikke, at den egner sig til behandling efter hasteproceduren.

Jeg kan desuden henvise til min samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 2 til beslutningsforslag nr. B 176 om ændring af repatrieringsloven fra Udlændinge- og Integrationsudvalget. 17. juni 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Udsendelse Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2020 - 10156 1292880 Mattias Tesfaye / Louise Ersbøll Leimand Side 1/
0:000:00