Søren Egge Rasmussen
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Søren Egge Rasmussen (EL) spørger boligministeren, Kaare Dybvad Bek, i hvilken grad det er muligt at sætte standarder for plejeniveauet i friplejehjem

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 10, Spørgsmål 11
I hvilken grad er det muligt at sætte standarder for plejeniveauet i friplejehjem?

Svar fra tirsdag den 17. november 2020
I hvilken grad er det muligt at sætte standarder for plejeniveauet i friplejehjem?

Svar:

Jeg har til brug for besvarelsen indhentet bidrag fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, som oplyser følgende:

”Ifølge § 8 i lov om friplejeboliger skal friplejeboligleverandøren levere de tilbud, som kommunalbestyrelsen har truffet afgørelse om, jf. lov om social service, og skal varetage formålet med den hjælp, som kommunalbestyrelsen har truffet afgørelse om.

Da regler om kommuners afgørelse efter lov om social service for beboere i frilejeboliger henhører under Sundheds- og Ældreministeriet, har styrelsen anmodet ministeriet om bidrag til besvarelse af spørgsmålet, der oplyser:

”Hjælp efter serviceloven tager udgangspunkt i en konkret individuel vurdering af den enkelte borgers behov. Det gælder også for borgere, der er visiteret til en plejebolig, og som har valgt at bo i en friplejebolig.

Friplejeboligleverandører kan kun indgå lejeaftale med en borger, hvis de er certificeret til at levere de tilbud, som borgeren er visiteret til i henhold til serviceloven.””
0:000:00