Christoffer Aagaard Melson
 svarer 
Dan Jørgensen

Christoffer Aagaard Melson (V) spørger klima-, energi- og forsyningsministeren, Dan Jørgensen, hvorfor man ikke kan anvende eksempelvis Energistyrelsens nuværende model 1 i ” Vejledning om markedsleje ved udlejning af arealer til brug for digital infrastruktur” (2015) som den lovbestemte model for beregning af markedsleje

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 42, Spørgsmål 16
Vil ministeren på baggrund af sit svar på spørgsmål 4 redegøre for, hvorfor man ikke blot kan anvende eksempelvis Energistyrelsens nuværende model 1 i ” Vejledning om markedsleje ved udlejning af arealer til brug for digital infrastruktur” (2015) som den lovbestemte model for beregning af markedsleje? Spørgsmålet stilles, da der meget vel kan gå flere år, før der kan fastsættes regler på området, hvis man skal vente på, at et nyt ejendomsvurderingssystem er fuldt ud implementeret og i brug.

Svar fra tirsdag den 17. november 2020
Den nuværende metode 1 i Energistyrelsens vejledning om markedsleje ved udlejning af arealer til brug for digital infrastruktur vedrører den offentlige vurdering som grundlag for lejeprisfastsættelse.

Den offentlige vurdering har i en årrække ikke været retvisende for den reelle ejendomsværdi. Såfremt en eventuel regulering foreskriver, at offentlige myndigheders lejeprisfastsættelse skal ske på baggrund af den offentlige vurdering, så er det vigtigt, at den offentlige vurdering er retvisende.

En reguleret lejeprisfastsættelse på baggrund af den offentlige vurdering vil på nuværende tidspunkt skulle indeholde for mange forbehold og justeringsmekanismer i forhold til den faktiske prisudvikling, som man vil skulle tage højde for i lejeprisfastsættelsen, hvis den skal kunne anvendes af alle landets kommuner og øvrige offentlige myndigheder.

Både de offentlige myndigheder og telebranchen har en væsentlig interesse i, at eventuelt regulerede prisfastsættelsesmetoder er enkle at benytte og retvisende afspejler lejepriser på markedsvilkår.

Jeg henviser i øvrigt til mit svar på spørgsmål 4.

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet Holmens Kanal 20 1060 København K T: +45 3392 2800 E: [email protected] www.kefm.dk
0:000:00