Heidi Bank
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Heidi Bank (V) spørger boligministeren, Kaare Dybvad Bek, hvor stor betydning ministeren tillægger f.eks. Københavns mangeårige prioritering af store boliger over 95 kvm. fremfor små boliger for boligudbuddet i København

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 9, Spørgsmål 9
Vil ministeren i forlængelse af sin besvarelse af L 9 – spørgsmål nr. 5 af 16. november 2020 oplyse, hvor stor betydning ministeren tillægger f.eks. Københavns mangeårige prioritering af store boliger over 95 kvm. fremfor små boliger for boligudbuddet i København, herunder særligt antallet af mindre boliger med en mere overkommelig leje for enlige eller enlige med børn?

Svar fra mandag den 23. november 2020
Vil ministeren i forlængelse af sin besvarelse af L 9 – spørgsmål nr. 5 af 16. november 2020 oplyse, hvor stor betydning ministeren tillægger f.eks. Københavns mangeårige prioritering af store boliger over 95 kvm. Fremfor små boliger for boligudbuddet i København, herunder særligt antallet af mindre boliger med en mere overkommelig leje for enlige eller enlige med børn?

Svar:

Det er kommunalbestyrelsen, der med hjemmel i planloven beslutter, om og i givet fald hvilke krav en kommuneplan skal indeholde.

Som spørgeren antyder indebærer et krav om, at 75 procent af nybyggede boliger i gennemsnit skal være 95 kvadratmeter, at der bliver bygget flere store boliger frem for små boliger.

Mig bekendt har Københavns Kommune i sin nye kommuneplan lempet den såkaldte 95 m2-regel. Med de nye bestemmelser bliver det ifølge kommunen muligt at bygge dobbelt så mange mindre boliger i den eksisterende by og endnu flere i byudviklingsområderne.

Jeg synes, at det er rigtig positivt, at vi kan se frem til flere små boliger i København.
0:000:00