Søren Bo Søndergaard
 svarer 
Jeppe Kofod

Søren Søndergaard (EL) spørger udenrigsministeren, Jeppe Kofod, at regeringen bedes anmode Kommissionen om en udtalelse om, hvorvidt det er EU-Domstolen, som i sidste ende fortolker traktaten

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 266, Spørgsmål 3
Regeringen bedes anmode EU-Kommissionen om en udtalelse om, hvorvidt det er EUDomstolen, som i sidste ende fortolker traktaten?

Svar fra onsdag den 12. maj 2021
Jeg kan bekræfte, at det er EU-Domstolen, som autoritativt fortolker EUretten. Det følger af artikel 19, stk. 1, i Traktaten om den Europæiske Union, at EU-Domstolen sikrer overholdelse af lov og ret ved fortolkning og anvendelsen af traktaterne.

EU-Domstolen sikrer overholdelsen af EU-retten ved at træffe konkrete afgørelser i sager, som for eksempel anlægges af medlemsstaterne eller institutionerne. Ligeledes bistår EU-Domstolen de nationale domstole ved fortolkning af EU-retten i de præjudicielle sager.
0:000:00