Peter Skaarup
 svarer 
Kaare Dybvad Bek

Peter Skaarup (DF) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Kaare Dybvad Bek, om regeringen vil sikre, at udlændinge ved ansøgning om dansk indfødsret skal bekræfte, at det er deres eget ansvar at leve op til betingelserne for dansk statsborgerskab ved ansøgning

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 162, Spørgsmål 7
Vil ministeren i relation til beslutningsforslaget redegøre for, om regeringen vil sikre, at udlændinge ved ansøgning om dansk indfødsret skal bekræfte, at det er deres eget ansvar at leve op til betingelserne for dansk statsborgerskab ved ansøgning, og at de risikerer at få deres sager afvist og lukket uden tilbagebetaling af ansøgningsgebyret, hvis ikke de opfylder betingelserne?

Svar fra torsdag den 19. maj 2022
Udlændinge- og Integrationsministeriet kan oplyse, at det er allerede i dag er ansøgernes eget ansvar, de at de lever op til betingelserne for erhvervelse af dansk statsborgerskab ved naturalisation. Såfremt ministeriet konstaterer, at en ansøger om statsborgerskab ikke opfylder de fastsatte betingelser i cirkulæreskrivelse om naturalisation, meddeles ansøgeren afslag på at blive optaget et lovforslag om indfødsrets meddelelse.

En ansøger, der ikke opfylder betingelserne for at blive dansk statsborger, kan alene medtages på et lovforslag om indfødsrets meddelelse, såfremt Folketingets Indfødsretsudvalg forinden har meddelt dispensation fra en eller flere af betingelserne i cirkulæreskrivelsen.

Ansøgere, der er meddelt afslag om at blive optaget på et lovforslag om indfødsrets meddelelse, ikke får refunderet det indbetalte ansøgningsgebyr. 19. maj 2022 Indfødsret Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2022 - 6990 1985994 Kaare Dybvad Bek / Christina Fløystrup Side 1/
0:000:00