Mød de nye debattører på Altinget | Transport

NYHED: En konservativ trafikordfører, formænd og direktører fra Kommunalteknisk chefforening, Danmarks Naturfredningsforening samt en godstransportekspert. Mød stemmerne fra Altingets nye debatpanel.
<img align="left" src="@nyimg=2389@" />Jørgen Marstrand, formand for Kommunalteknisk chefforenings vej- og trafikudvalg
Er debatpanelets kommunale stemme, som vi håber kommer med friske frontberetninger fra virkeligheden ude i kommunerne. Hvordan ser det ud på vejområdet for de nye kommuner? Er de i stand til at løfte opgaven efter amterne? Hvordan fungerer samspillet med staten? Jørgen Marstrand er uddannet civilingeniør på DTU, og har siden 1981 været teknisk direktør i Herning kommune. Har været medlem af Kommunalteknisk Chefforenings bestyrelse fra 2000 til 2006.

<img align="left" src="@nyimg=2391@" />Gunver Bennekou, Direktør i Danmarks Naturfredningsforening
Som medlem af infrastrukturkommissionen har hun arbejdet hårdt for, at transportsektoren også skal tage ansvar for miljøet. Har flere gange truet med at forlade infrastrukturkommissionen, fordi hun ikke mener, at kommissionen tager CO2-problematikken seriøst. Vi ser frem til nogle gode bud på, hvilke instrumenter politikerne bør bruge for at løse den problematik.

<img align="left" src="@nyimg=2393@" />Michael Henriques, Seniortransportøkonom I TetraPlan A/S
Går for at være at være en af Skandinaviens mest kompetente forskere inden for godstransport. Han har særligt arbejdet med økonomisk udvikling og godstransport, samt godstransporters miljøbelastning og omkostninger. Han har flere gange peget på, at den centrale udfordring for den fremtidige infrastruktur bliver samspillet mellem de enkelte led i transportkæden.

<img align="left" src="@nyimg=2392@" />Kent Bentzen formand for Foreningen af Danske Transportcentre
Udover at være formand for foreningen af Danske Transportcentre, har han været med til at etablere HD-studiet i organisation på Aalborg Universitet og en række andre transport- og logistikuddannelser. Som vicepræsident i den europæiske transportcenterforening Europlatforms, arbejder han desuden opbygning og effektivisering af transportsystemer i Østeuropa. Hvilke instrumenter skal politikerne tage i brug for at få en hensigtsmæssig og miljøbevidst transportpolitik? Vi får helt sikkert nogle bud her fra.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00