Eva Kjer vil fremskynde GPS i dyretransporter

NYHED: Oven på nye afsløringer af ulovlige dyretransporter vil fødevareministeren nu fremskynde GPS-overvågningen af lastbilerne.
Fødevareministeren vil undersøge, om det er muligt at indføre GPS-overvågning af alle dyretransporter allerede næste år.
Fødevareministeren vil undersøge, om det er muligt at indføre GPS-overvågning af alle dyretransporter allerede næste år.Foto: colourbox
Niels Th. Dahl

Vi bakker helt klart GPS-løsningen op. Det er det eneste, der virker. Men hvis det skal blive en succes, så er det også en forudsætning, at der er flere ressourcer med, så overvågningen kan bruges til noget.

Kristen Touborg
Fødevareordfører for SF

"Det er næsten ikke til at holde ud at sidde her og tale om dyretransporter hver onsdag!"

Frustrationen var tydelig hos Venstres medlem af Folketingets fødevareudvalg Britta Schall Holberg, da udvalget endnu engang havde kaldt fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i samråd og endnu engang ønskede en redegørelse for, hvorfor endnu en transport af dyr ikke havde fulgt reglerne.

Men der var ingen vej udenom for hverken Britta Schall Holberg eller Eva Kjer Hansen. Denne gang skulle ministeren forklare udvalget, hvordan det var muligt for svinetransportør Peter Ottesen på Fyn at snyde med datoerne i logbøgerne for en transport af kvier til Rusland i februar i år, når der samtidig var givet eksportstøtte til foretagendet.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00