Auken: Alvorlig risiko for lovsjusk

NYHED: Folketinget skal nå at færdigbehandle 97 lovforslag på kun 19 mødedage. Alvorlig risiko for lovsjusk, erkender næstformanden Svend Auken (S).
Natali Braagaard

Som lovgiver sidder man med en ubehagelig fornemmelse af, at man ikke bruger så meget tid på lovforslagene, som de fortjener.

Charlotte Fischer
Bolig- og sundhedsordfører (R)
Fakta

Om Altingets optælling:

Fra Folketingets åbningsdag tirsdag den 2. oktober til og med tirsdag den 24. april er der fremsat 213 lovforslag. Heraf er 116 indtil videre enten vedtaget eller forkastet, mens 97 stadig mangler at blive færdigbehandlet.


Kilde: Altinnget.dk (Morten Okkels & Marie Louise Gørvild)

Ud af i alt foreløbig 213 lovforslag i denne folketingssamling er 116 indtil videre blevet færdigbehandlet. Det giver en difference på 97 lovforslag, som alle skal færdigbehandles, inden Folketinget har mødedag for sidste gang inden sommerferien fredag den 1. juni - det vil sige 19 mødedage ifølge Folketingets officielle mødekalender.

Dermed kværner regeringens lovmølle sædvanen tro med rekordhøj hastighed i slutningen af en folketingssamling. Og det på trods af, at regeringen og Folketinget i oktober holdt en konference om samspillet mellem netop regeringen og Folketinget på Arken i København.

Folketingets næstformand Svend Auken (S), der selv har været minister i flere omgange, vurderer over for Altinget.dk, at der er "alvorlig risiko for lovsjusk".

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00