Greenpeace: Mærsk overdriver miljøindsats

SKIBE: Mærsks satsning på miljøteknologi får blandet modtagelse af Greenpeace. "På tide, de indfører det. Teknologien har været tilgængelig længe."
Foto: Maersk.com
Torbjørn Næs Bertelsen

Maersk er i gang med det sædvanlige pral, om hvor gode de er og hvor gode intentioner de har. Når man skraller alt det væk, så er det ikke revolutionerende det de gør. Det er ikke revolutionerende taget i betragtning at teknologien har eksisteret siden 1988.

Tarjei Haaland
Klima- og energimedarbejder, Greenpeace

Revolutionerende. Det var de store ord, der var fremme i Berlingske Tidende fredag den 7. november, da A.P. Møller - Mærsks CO2-satsning blev omtalt.

Men Greenpeace beskylder nu A.P. Møller - Mærsk for at overdrive rederiets miljøindsats ved at beskrive den som revolutionerende.

"Mærsk er i gang med det sædvanlige pral om, hvor gode de er og om, hvor gode intentioner de har. Skræller man alt det væk, så er det ikke revolutionerende, det de gør. Det er ikke revolutionerende, taget i betragtning at teknologien har eksisteret siden 1988," siger klima- og energimedarbejder i Greenpeace Tarjei Haaland til Altinget.dk.

A.P. Møller - Mærsk vil indføre Waste-Heat-Recovery (WHR) på 62 af deres skibe for at reducere CO2-udslippet med 500.000 ton pr. år.

Med indførelsen WHR på Mærsk-containerskibe vil man typisk kunne spare ca. 10 pct. af brændstofforbruget, hvilket vil betyde en CO2-reduktion på 10 pct.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00