Lækket investeringsplan cirkulerer på ny

INVESTERINGSPLAN: Udkastet til trafikinvesteringsplanen, som Berlingske Tidende torsdag bragte, rummer ingen ændringer i forhold til den lækkede investeringsplan, som Altinget bragte for to måneder siden.
Foto: Colourbox
Torbjørn Næs Bertelsen

Enten er der ikke foretaget nogen ændringer i regeringens trafikinvesteringsplan siden i sommer, hvor det udkast, som Altinget d. 9. oktober offentliggjorde, stammer fra, eller også bringer Berlingske Tidende torsdag det selvsamme udkast.

Det må være konklusionen, efter at den investeringsplan, som Berlingske Tidende bringer uddrag fra, rummer de selv samme anlægsprojekter, beslutningsgrundlag, forundersøgelser og anlægsoverslag, som Altinget bragte for to måneder siden.

Ifølge Altingets oplysninger er regeringens samlede udgifter i udkastet også noget højere, end Berlingske Tidende anslår. En sammenregning af alle poster i udkastet, som Altinget bragte 9. oktober og stadig ligger inde med, giver en udgiftsramme på minimum 99 mia. kr.

Oven i det beløb skal tilføjes, at der på flere anlægsprojekter ikke er angivet et anlægsoverslag, samt at regeringens investeringer i bedre baglandsinfrastruktur for de danske havne heller ikke er angivet nogen pris for projekterne.

0:000:00