Erindringsbog fra Frode Kristoffersen

26. februar 2008 kl. 8:58
KORT NYT: Tidl. MEP Frode Kristoffersen (K) udgiver erindringsbog om ikke mindst sine mange år som DR-korrespondent i EU.
| Flere


"Den kendte journalist", som forlaget Gyldendal omtaler Frode Kristoffersen (årgang 1931) er nok lidt af en tilsnigelse - for hvor mange husker ham i dag? I politik og i medier opdyrkes man - og glemmes man. Hurtigt, nu om stunder.

Ikke desto mindre var han i mange år en skattet, næsten elsket DR-korrespondent i EUs  hovedstæder, hvis popularitet kulminerede, da han i 1993-94 rejste rundt i Europa og præsenterede EU-landene i tv-serien "Frodes forunderlige rejse". Det var dengang, studieværtskab var den næsten sikre vej til en folkevalgte taburet, og Frode Kristoffersen blev da også samme år, i 1994, valgt for De Konservative i Europa-Parlamentet.

Nu har den sønderjyske, europæiske journalist så skrevet sin erindringsbog "Mit Europa - fra Frederiksgade til Friedrichstrasse". Om det kontinent, han har set blive formet fra første række. Forfatteren trækker tråde tilbage til før verdenskrigene og fortæller historien om det Europa, han har set blive formet gennem en menneskealder.

Frode Kristoffersen udgav i øvrigt i 2001 erindringsbogen "Journalist i byen - med unge Frode rundt i landet" på forlaget Forum.

Mit Europa udkommer mandag den 3. marts på Gyldedal. 275 sider, 299 kr.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK