Vindmøllepark giver trafikale muligheder

KORT NYT: Læsø kan med hjælp fra DONG blive et nyt trafikalt knudepunkt. Idet ligger der en fast færgeforbindelse til Sverige.
Lars Beck
Det er DONGS plan om at opføre en række vindmøller på dæmningen vest for Læsø, der åbner op for muligheden. I alt er der tale om en ni kilometer lang dæmning. Foreløbig har DONG afsat 350.000 kr. til at afdække økonomiske forhold og miljøforhold omkring projektet. Et projekt der bl.a. indbefatter et færgeleje, således at sejltiden til Jylland kan mindskes.

Det er Læsøs ni byrådsmedlemmer, der presser på for at gøre en forbindelse til Sverige mulig. Læsøs borgmester Olav Juul Gaarn Larsen (V) siger til P4 Norjylland: " Der er en halv million mennesker på den ene side, og halvanden million på den svenske. Vi forestiller os, at vi kan blive en del af et trafiksystem, hvor folk tager hertil med én færge og videre med en anden færge".

Om det er muligt at gennemføre denne plan, er endnu uvist og fra DONG's side kommenterer man ikke sagen, men interessen for at opføre vindmøller netop her er stor, da det er væsentligt billigere at gøre det ved lavvandsområder frem for på det åbne hav.

Kilde: Politiken. 

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00