Opbakning til Karsten Nonbo efter klip i kørekort

NYHED: DF, SF og EL mener, at Karsten Nonbo skal blive siddende som formand for Færdselssikkerhedskommissionen og medlem af trafikudvalget, trods klip i kørekort.
Karsten Nonbo får opbakning til at blive siddende som formand i Færdselssikkerhedskommissionen efter sin trafikforseelse.
Karsten Nonbo får opbakning til at blive siddende som formand i Færdselssikkerhedskommissionen efter sin trafikforseelse.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Karsten har fået et klip, og han er nok den, der er mest ked af det. Det er sådan nogle ting, vi helst ikke skal rende ind i som politikere, men omvendt er vi også kun en slags mennesker.

Kim Christiansen (DF)
Trafikordfører
Fakta

Det koster et klip i kørekortet, hvis du overskrider hastighedsgrænsen med mere end 30 procent.

Karsten Nonbo (V), nuværende formand for Færdselssikkerheds-kommissionen, overskred hastighedsgrænsen med 36 procent, da han kørte 68 km i timen et sted, hvor han måtte køre 50 km i timen.

Jacob Buksti, tidligere medlem af Folketinget (S) og næstformand for Færdselssikkerheds-kommissionen, overskred hastighedsgrænsen med 57 procent, da han kørte 173 km i timen, hvor den tilladte hastighed var 110 km i timen.

I 2003 trak den forhenværende næstformand for Færdselssikkerhedskommissionen, Jacob Buksti, sig, efter han havde kørt for stærkt. Nu er den værende formand for Færdselssikkerhedskommissionen blevet fanget i en fotofartfælde, men kritikken er udeblevet.

Kollegaerne i trafikudvalget bakker op om, at Karsten Nonbo (V) bliver siddende, efter han blev fanget af en fotofartfælde i Haslev med 68 km i timen et sted, hvor han kun måtte køre 50 km i timen.

I Dansk Folkeparti er de tilfredse med, at Karsten Nonbo bliver siddende som formand for Færdselssikkerhedskommissionen og medlem af trafikudvalget:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00