Bussernes lave hastigheder koster samfundet dyrt

KORT NYT: At få busserne til at køre hurtigere, er redskabet til at forhindre passagerflugten og en væsentlig samfundsudgift mener Movia, der nu opfordrer de sjællandske kommuner til at forbedre bussernes forhold.
Lars Beck
Det er tiltag som bl.a. intelligente lysanlæg og flere særlige busbaner der skal til for at forhindre passagerflugten fra busserne mener Movia. Samtidig kan det spare samfundet for milliarder af kroner, hvis bussernes spildtid på vejene mindskes.

Knud Larsen, næstformand i Movia udtaler til Berlingske Tidende: "Pålidelighed og rejsetid er det allervigtigste for kunderne i den kollektive trafik. Så det er dér, vi vil sætte ind med en række tiltag. Og et af de mest effektive redskaber er at få busserne lettere gennem trafikken".

På den baggrund vil det give flere kunder og dermed større billetindtægter at reducere bussernes tidsforbrug på en rute. Besparelsen ville ligge på 12 mio. kr. hvis busserne kunne køre 100 meter ekstra for hver time de kører.

Således har Movia fremlagt en forretningsplan, der viser disse besparelser. Og i og med at bussen, ifølge Knud Larsen, er den største transportør af passagerer i hovedstadsområdet, er det væsentligt at fokusere på bussernes fremkommelighed. Derfor er dette også et af syv fokusområder i Movias forretningsplan. Konsekvensen skulle gerne være flere passagerer og bedre økonomi.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00