København og Århus: Staten må hjælpe med udskiftning af trafiklys

NYHED: De ansvarlige trafikpolitikere i København og Århus anser det for urealistisk, at de uden statens hjælp får udskiftet de forældede og defekte lysreguleringer.
Road-pricing i København vil skaffe penge til at modernisere de mange forældede trafiklys i København, mener Københavns miljø- og teknikborgmester Klaus Bondam (R).
Road-pricing i København vil skaffe penge til at modernisere de mange forældede trafiklys i København, mener Københavns miljø- og teknikborgmester Klaus Bondam (R). Foto: Tine Haarder
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er urimeligt og urealistisk, hvis Københavns Kommune skal stå alene med den kæmpe opgave. Landets største by har rigtigt mange lysanlæg, og der er jo mange andre end lige københavnere, som kører på vores veje.

Klaus Bondam
Miljø- og Teknikborgmester i København (R)

En pæn del af de 19 millioner liter brændstof og 9 millioner køretimer, som vejdirektoratet anslår årligt tabes på grund af gamle eller defekte lysreguleringer, findes i landets to største byer: København og Århus.

De to lokalpolitikere fra Radikale Venstre, Miljø- og teknikborgmester Klaus Bondam og hans kollega i Århus Peter Thyssen, er ikke stolte af dette faktum, som Altinget i onsdags afslørede (Se linkboks).

De mener dog ikke, at staten kommer uden om at hjælpe kommunerne økonomisk.

0:000:00