Kommuner utilfredse med KL

NYHED: KL opfører sig ikke som medspillere i sagen om kompensation gennem DUT-ordningen til busvognmænd, lyder kritikken fra kommunalpolitikere.
22 kommuner frygter for den kollektive trafik, når ekstraudgifterne kompenseres gennem DUT-ordningen.
22 kommuner frygter for den kollektive trafik, når ekstraudgifterne kompenseres gennem DUT-ordningen.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Jeg er stærkt utilfreds med, at KL ikke går ind og støtter op omkring de kommuner, som har udgifterne til kollektiv trafik og får ekstra udgifter i forbindelse med diesel. I stedet hælder man pengene bredt ud over landet, og tænker ikke på dem, der har udgifterne.

Thomas Kastrup Larsen (S)
Rådmand, Aalborg Kommune
Fakta

Følgende 22 kommuner har skrevet under på et brev til transportminister Carina Christensen (K) og skatteminister Kristian Jensen (V), hvori de giver udtryk for deres utilfredshed med DUT-ordningen:

Allerød, Ballerup, Dragør, Engdal, Frederiksborg, Frederiksberg, Frederikssund, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje Taastrup, Hørsholm, København, Lyngby-Taarbæk, Rødovre, Vallensbæk, Aalborg og Århus.


Kilde: Peter Thyssen (R), rådmand i Århus Kommune

"Jeg er stærkt utilfreds med, at KL ikke går ind og støtter op omkring de kommuner, som har udgifterne til kollektiv trafik og får ekstra udgifter i forbindelse med diesel. I stedet hælder man pengene bredt ud over landet og tænker ikke på dem, der har udgifterne," siger Thomas Kastrup-Larsen (S), rådmand i Aalborg Kommune.

Aalborg Kommune har sammen med en række af landets kommuner, udsigt til at tabe millioner af kroner, hvis refusionen af energiafgifterne til busvognmændene bliver kompenseret gennem DUT-ordningen. Kommunen forstår derfor ikke, at KL støtter, at pengene bliver fordelt på antallet af indbyggere i den pågældende kommune frem for antallet af køreplan-timer i kommunen.

KL har ikke ønsket at udtale sig til Altinget.dk om den pågældende sag.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00