DF vil begrænse udenlandsk fragtkørsel i Danmark

NYHED: DF vil have forbud mod, at udenlandske vognmænd kører cabotagekørsel i Danmark. V og SF er ikke enige.
Europaudvalget skal på fredag diskutere, hvorvidt de støtter EU-Kommissionens forslag om at lave ens regler for cabotagekørsel.
Europaudvalget skal på fredag diskutere, hvorvidt de støtter EU-Kommissionens forslag om at lave ens regler for cabotagekørsel.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Når lastbilchaufføren har været i Danmark i syv dage, så skal man ud af landet, men det nytter ikke noget, at man tager over grænsen til Tyskland eller Sverige, og er der i ti timer, og så kommer tilbage. Det står ikke i forslaget, hvor lang tid man skal være ude af et land.

Pia Olsen Dyhr (SF)
Trafikordfører

EU-Kommissionen foreslår, at en lastbil fra et EU-land højst må køre erhvervskørsel tre gange på syv dage, og derefter skal forlade det pågældende land. Dansk Folkeparti vil have cabotagekørsel forbudt:

"De udenlandske chauffører må komme med eksportfragten, læsse af, og så køre igen. Ellers får vi polakker eller andre til at køre rundt heroppe i tre dage, inden de vender snuden hjem igen, og de tager arbejdet fra danske vognmænd, det kan vi ikke være tjent med," siger DF's trafikordfører Kim Christiansen.

Venstre er ikke enige med DF, og støtter EU-Kommissionens forslag om at lave ens regler for cabotagekørsel i samtlige EU-lande:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00