Erhvervskortet er en succes i kommunerne

NYHED: 16 kommuner og én region har inden for de sidste tre måneder vist interesse for Erhvervskortet. En succes, siger Movia.
Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

De sidste par år har Erhvervskortet grebet om sig i det private erhvervsliv. I det sidste halve år har vi fået et gennembrud inden for den offentlige sektor, og det er det, som rører rigtig meget på sig nu.

Anette Haugaard
Salgs- og markedschef, Movia
Fakta

Fakta om Erhvervskortet:

Gladsaxe Kommune, Aalborg Kommune, Hjørring Kommune og Region Nord har indført Erhvervskortet som tilbud til de ansatte.

Arbejdsgiveren køber kortet til medarbejderne. Udgifterne finansieres ved et træk i medarbejdernes bruttoløn.

Ordningen giver økonomisk gevinst for dem, som har max. 20 km fra hjemmet og til arbejde.

15-20 pct. af dem, som vælger Erhvervskortet, er tidligere billister.


Kilde: Movia

Tre kommuner og én region har allerede indført Erhvervskortet. Yderligere 16 kommuner og én region er ifølge Movia muligvis på vej til at gøre det samme. Movia kalder interessen for et "gennembrud" i den offentlige sektor:

"De sidste par år har Erhvervskortet grebet om sig i det private erhvervsliv. I det sidste halve år har vi fået et gennembrud inden for den offentlige sektor, og det er det, som rører rigtig meget på sig nu," siger salgs- og markedschef i Movia Anette Haugaard.

Gladsaxe Kommune indførte Erhvervskortet ved nytår 2008. Kommunen tilbyder samtlige 4800 medarbejdere kortet, hvor omkring 200 medarbejdere har taget imod tilbuddet. Der er flere fordele ved kortet, mener Henning Hornekær, lønchef i Gladsaxe Kommune:

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00