Miljøministeren mistænkes for varm luft

NYHED: Miljøministeren vil gå forrest i kampen for den kollektive trafik. Glædeligt, men der skal handling bag ordene, mener DF, SF og S.
Miljøministeren vil sammentænke p-billet og togbillet.
Miljøministeren vil sammentænke p-billet og togbillet.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Regeringen har meldt ud, at man skal holde igen med anlægsudgifter, så jeg forstår ikke, hvordan man både kan blæse og have mel i munden, men det er kun glædeligt, hvis miljøministeren kan have det. Jeg vil hellere se nogle konkrete tiltag.

Jørn Dohrmann (DF)
Miljøordfører

Det skal være slut med udelukkende at investere penge i asfalt. I stedet skal pengene bruges på at gøre den kollektive trafik mere tilgængelig for borgerne, siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V) i et interview i Politiken. DF og SF hilser udmeldingen velkommen, men efterlyser en konkret plan.

Miljøminister Troels Lund Poulsen ønsker at udvide parkeringspladser ved togstationer, så det er nemmere at komme af med bilen samt indføre billetsystemer, så p-billet og togbillet hænger sammen:

"Det vil gøre det nemmere for borgeren, og man får muligheden for at udstikke en økonomisk gulerod ved at indføre en rabat, hvis man køber begge dele," siger miljøminister Troels Lund Poulsen i et interview i Politiken.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00