Omstridt motorvejsprojekt angribes igen

KORT NYT: Socialdemokraten Thomas Jensen, der er valgt i Silkeborg, vil have indrømmelser fra regeringen i forbindelse med motorvejsprojektet.
Lars Beck
Det var miljøet Thomas Jensen tog udgangspunkt i, da han bombarderede transportminister Carina Christensen (K) med spørgsmål om, hvorvidt det er bedre for miljøet, at lade den heftigt debatterede motorvej ved Silkeborg, gå gennem byen frem for udenom.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) har siden efteråret 2006 nægtet at lade motorvejen ødelægge et område omkring Gudenådalen i forbindelse med anlægningen af motorvejen.

Til et borgermøde sagde statsministeren: "Jeg vil ikke være med til at pløje en motorvej gennem så smukt et sted,« sagde statsministeren på et borgermøde i Silkeborg".

Men ifølge Thomas Jensen griber statsministerens foretrukne model, ligeså meget ind i naturen som den han har afvist. Dette argument bakkes op af Vejdirektoratets VVM-redegørelse, der har konkluderet, at den afviste model ikke har en blivende effekt på dyrearter og naturtyper efter anlægsfasen, i og med at der kun er tale om en højbro henover habitatområdet. Dermed får de padder, oddere og andre dyr, der lever i området, fuld bevægelighed.

0:000:00