Værftsrapport var ikke tilknyttet Syddansk Universitet

SKIBSVÆRFT: Rapporten, som Fredericia Skibsværft henviser til i sin kritik af byrådet, var ikke lavet af Syddansk Universitet som påstået. Den var lavet af en studerende med tidligere praktikophold ved værftets konsulentfirma.
Torbjørn Næs Bertelsen

Efter at Fredericias byråd har valgt at opsige lejeaftalen med Fredericia Skibsværft med udgangen af 2016, har gemytterne gået højt i Fredericia.

Værftet, der beskæftiger 450 medarbejdere, er en sund virksomhed, der drives med overskud, modsat mange andre danske værfter. I protest mod at nedlægge eller flytte Fredericias tredjestørste virksomhed er der blevet indsamlet 15.000 underskrifter.

Den lokale utilfredshed kulminerede i sidste uge, hvor ca. 1000 tilhørere mødte op til et borgermøde, hvor byrådets medlemmer forklarede og forsvarede deres beslutning om at opføre et boligområde på grunden, som kommunen ejer, men har lejet ud til værftet med en lang lejeaftale.

På borgermødet kritiserede skibsværftet byrådet for, at en lukning af værftet ville koste skatteborgerne en regning på 21 mio. kr. om året, samt at detailhandelen i Fredericia ville gå glip af 15,6 mio. kr.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00