S støtter V i kamp for Hærvejsmotorvej

MOTORVEJ: Venstres ambition om en motorvej fra Aalborg til Kolding møder opbakning fra S, der hellere vil have parallelveje i stedet for at udvide de eksisterende motorveje.
Foto: Colourbox
Torbjørn Næs Bertelsen
"Det er helt i overensstemmelse med det, vi mener," siger vejordfører Jens Christian Lund (S) til Ritzau ifølge Jyllands-Posten, der bakker op om de ambitioner, Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, luftede i en artikel i Jyllands-Posten fredag.

"Vi siger, at vi gerne vil have et Danmark i balance, og vi vil gerne have parallelveje i stedet for at udvide eksisterende veje. I den konkrete sag er det helt afgørende, at vi får lavet noget, der aflaster den prop, der er ved Vejlefjordbroen," lyder det fra Jens Christian Lund.

DF skeptisk - vil også undersøge Kattegatbro
Motorvejen, der skal løbe fra Aalborg gennem Viborg og Give til Kolding, vil ifølge Kristian Pihl Lorentzen flytte over en tredjedel af trafikken fra den østjyske motorvej og længere ind på den jyske hede. Derfor ønsker han en undersøgelse af mulighederne for at bygge en midtjysk motorvej i stedet for at forbedre den østjyske.

Forslaget om en undersøgelse af motorvejsprojektet møder en mild opbakning fra DF.









0:000:00