BAT: Efterlad ikke regningen i børneværelset

OFFENTLIGE INVESTERINGER: Byggebranchen frygter, at regeringen sender regningen videre til næste generation, når den ikke vil gå i gang med at fremrykke offentlige anlægsinvesteringer i bl.a. trafikinfrastruktur.
Torbjørn Næs Bertelsen

"Lad os reducere arbejdsløsheden og samtidig reducere energispildet fra bygninger og derved slå to fluer med et smæk."

Sådan lyder anbefalingen til regeringen fra Bygge-, Anlægs og Trækartellet (BAT), som gerne ser, at regeringen "kommer i gang."

"Vi siger til regeringen: Kom i gang med at fremrykke de offentlige investeringer," fastslår sekretariatschef i BAT, Gunde Odgaard.

"Al erfaring fra tidligere kriser viser, at man næsten kun kan gribe ind for sent. Der er et efterslæb i hele den offentlige sektor, der mangler milliarder. Hvis vi ikke gør noget, så kommer vores børn til at overtage skoler, plejehjem og nedslidte veje. Det kan vi naturligvis ikke være bekendt. Derfor er det med at komme i gang med at fremrykke de offentlige investeringer. Hellere i dag end i morgen," siger han.

Kom ud af starthullerne
Med aftalen om den såkaldte bankpakke II blev den første sten ryddet af vejen for regeringen på dens færd mod at få kontrol over den finansielle krise.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00