Nonbo: Spritbilister skal installere alkolås

ALKOLÅS: Er du tidligere dømt for spritkørsel, så kan du forberede dig på at skulle installere en alkolås i din bil. Karsten Nonbo (V) er klar med lovforslaget, så snart justitsministeren er klar, siger han.
Foto: ft.dk
Torbjørn Næs Bertelsen

Tidligere formand for Færdselssikkerhedskommissionen og medlem af Folketingets Rets- og Trafikudvalg Karsten Nonbo (V) vil have, at personer, der er dømt for spritkørsel, skal have intalleret en permanent alkolås i deres bil.

"Jeg ønsker ikke at ramme de lovlydige, der ikke kunne drømme om at blande alkohol og bilkørsel. Til gengæld ved vi, at folk, som får en spritdom, har en større tendens til at køre spritkørsel igen. Derfor mener vi i Venstre, at tidligere dømte skal have en alkolås installeret i bilen. På den måde kan vi forhindre de brådne kar i overhovedet at komme i på vejen og undgå, at de er til fare for trafikken," siger Karsten Nonbo.

I Sverige har man netop offentliggjort årets tal for omkomne i trafikken. De viser, at 2008 blev det år med færrest dræbte i trafikken i Sverige siden anden verdenskrig. Ifølge Vägverket, den svenske pendant til Vejdirektoratet, skyldes en del af succesen på de svenske veje en kraftig stigning i antallet af alkolåse, der er blevet installeret i bilerne.

"Der er flere ting, vi kan lære af svenskerne, men jeg mener ikke, vi skal installere alkolåse hos førere, der ikke har gjort noget galt. Vi skal ikke straffe de lovlydige. Man skal huske på, at en alkolås ikke er en helt billig sag," siger Karsten Nonbo, der dog gerne ser alkolåsen indført i alle biler, når teknologien er blevet bedre og prisen lavere.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00