S vil sætte skub i væksten med trafikinvesteringer

VÆKST: S vil investere i anlæg til kollektiv trafik for at skaffe arbejdspladser og sætte gang i væksten.
Anders Jerking
Fakta

Fakta: Uddrag fra S-planen:

Kollektiv trafik: Den kollektive trafik vil mange år fremover være totalt utidssvarende. Selv med de investeringer et bredt flertal i Folketinget netop har aftalt. Der bør fortages ekstraordinære investeringer i et historisk løft af den kollektive trafik. Målet bør være, at Danmark har den bedste og mest bæredygtige infrastruktur i verden.


Kilde: Socialdemokraterne

Kun en måned efter, at Socialdemokraterne var med i trafikinvesteringsaftalen til 94 milliarder kroner, er partiet parat til at investere endnu mere i den kollektive trafik. Trafikinvesteringer indgår som en central del af den vækstpakke, som partiet præsenterede i går.

Pakken skal med en indsprøjtning på 36 milliarder kroner over to år skaffe 42.000 job.

Trafik skaffer job 
"Man kan styrke den kollektive trafik endnu mere. Formålet med denne øvelse er at styrke beskæftigelsen i en situation, hvor arbejdsløsheden stiger hastigt. Og der har vi analyseret os frem til, at trafik er et godt sted at investere, fordi det er anlægstungt. Det skal ikke være et dræn i statskassen, men investeringer, der er betalt i løbet af et par år," siger partiets trafikordfører, Magnus Heunicke.

0:000:00