Handlingsplan for renere skibsfart klar

REN LUFT: Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) har offentliggjort en ny handlingsplan, som skal sikre ren luft i fremtiden.

Miljøstyrelsen og Danmarks Rederiforening har i fællesskab udarbejdet en handlingsplan, som gerne skulle bevare og udbygge Danmarks førerposition, når det gælder reduktion af luftforurening fra skibe. 

Handlingsplanen skal blandt andet sikre renere luft ved udnyttelse af den nyeste miljøteknologi, kortlægning af rederibranchens miljømæssige udfordringer og tilpasning af dansk og international lovgivning.

"En grøn vindernation" 
"Miljøteknologi er en af grundpillerne i bestræbelserne på at gøre Danmark til en grøn vindernation. Derfor er jeg glad for, at vi i fællesskab med rederibranchen kan støtte udviklingen af miljøteknologi til at nedbringe luftforureningen fra skibe. Partnerskabet om renere skibsfart er med til at sikre, at Danmark også fremover er i front på dette område. Udviklingen af ny teknologi har effekt for miljøet globalt og lokalt. 2/3 af luftforureningen i Danmark kommer med vinden udefra, så det er afgørende, at de teknologier, vi udvikler, også bliver brugt af andre end os selv," siger Troels Lund Poulsen i en pressemeddelelse.

0:000:00