Politisk flertal bag ny jernbane

TOG: SF har foreslået en ny jernbanestrækning mellem Silkeborg og Århus. Både Venstre og Konservative bakker op om forslaget, som nu skal undersøges nærmere.
SF foreslår at opføre en jernbanestrækning mellem Silkeborg og Århus. Regeringen er positive.
SF foreslår at opføre en jernbanestrækning mellem Silkeborg og Århus. Regeringen er positive.Foto: Colourbox
Transportminister Lars Barfoed (K) vil undersøge muligheden for at bygge en helt ny jernbane mellem Silkeborg og Århus via Galten. Det sker, efter SF's trafikordfører Pia Olsen Dyhr har fremsat forslaget til partierne bag trafikforliget. Nu skal projektet undersøges i en rapport fra Transportministeriet.

Pia Olsen Dyhr ser flere fordele ved jernbanen:

"Dels vil det fjerne togtrafik fra strækningen Skanderborg-Århus, hvilket er nødvendigt, når vi skal have gennemført timeplanen, hvor det kun skal tage en time at køre med tog mellem Odense og Århus. Det vil samtidig spare rejsetid, hvis man ikke skal ned forbi Skanderborg for at komme fra Silkeborg til Århus," siger hun til Jyllands-Posten. Derudover er der også et hensyn at tage til til den kollektive transport:

"Men det er også vigtigt, at man får at godt kollektivt alternativ til privatbilen, når motorvejen mellem Herning og Århus står færdig om nogle år. Her vil en ny banestrækning være en stor hjælp for at gøre den kollektive trafik mere konkurrencedygtig i forhold til privatbilen," siger hun.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00