To milliarder skal fordoble antallet af cyklister

CYKELTRAFIK: Staten og kommunerne vil med en omfattende investering fordoble danskernes brug af cyklen. Hvis Holland kan, kan vi også, mener Dansk Cyklist Forbund.
Der er bedre forhold på vej for landets cyklister.
Der er bedre forhold på vej for landets cyklister.Foto: Colourbox

I Holland er der dobbelt så stor en andel, der cykler, som i Danmark. Med den massive satsning kan vi også skabe en fordobling.

Lise Bjørg Pedersen
Politisk chef i Dansk Cyklist Forbund
Med sidste uges udmøntning af trafikforliget står det nu klart, at der skal bruges 2-3 milliarder kroner på en omfattende forbedring af forholdene for landets cyklister. Målet er at fordoble antallet af cyklister på vejene, og som en sidegevinst øge brugen af kollektiv transport med 10-20 procent.

Holland som forbillede
Politisk chef fra Dansk Cyklist Forbund, Lise Bjørg Pedersen, bruger Holland som et eksempel på, at dette er muligt:

"I Holland er der dobbelt så stor en andel, der cykler, som i Danmark. Med den massive satsning kan vi også skabe en fordobling. Det vil samtidig øge brugen af den kollektive trafik med 10-20 procent, fordi mange vil kombinere især cykel og tog," siger Lise Bjørg Pedersen til DR.

Et vigtigt signal
Hvor staten bidrager med den første milliard, skal kommunerne spæde yderligere en milliard til satsningen. KL-formand Erik Fabrin vil hellere end gerne afsætte penge til cyklisterne, men understreger nødvendigheden af, at dette er en fælles finansiering.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00