Folketinget vedtager tre nye veje

VEJE: Torsdag vedtog Folketinget tre nye veje på Sjælland. Alle tre veje er et led i aftalen 'Bedre veje mv.' fra 2009.
Bilister på Sjælland kan glæde sig over, at der nu er udsigt til udvidelser af tre veje. Torsdag vedtog Folketinget nemlig udbygning af tre veje: Køge Bugt motorvejen, Slagelse Omfartsvej og Motorring 4.

Vejene er en del af aftalen 'Bedre veje' fra 2009, der blev indgået mellem alle Folketingets partier pånær Enhedslisten.

L14: Udbygning af Køge Bugt motorvejen mellem Greve Syd og Køge
Udbygningen af motorvejen mellem Greve Syd og Køge betyder, at der skal bygges to ekstra spor på strækningen fra Greve Syd til sammenfletningen med Sydmotorvejen, så der i alt bliver otte spor.

I første omgang skal udvidelsen ske mellem Greve Syd og Solrød Syd, således der kommer otte spor i stedet for 6. Parterne er enige om at afsætte 117 millioner kr. til tilslutningsanlæg med nord- og sydvendte ramper samt ny bro til Parkér og Rejs ved en ny station i Køge Nord. Det skal ske med henblik på at styrke muligheden for at kombinere biltrafikken med kollektiv transport. Udbygningen forventes at kunne tages i brug i 2016. Drøftelserne vedrørende finansiering af den resterende strækning skal foregå i 2013.

0:000:00