Uvis finansiering af udskydelse af kørselsafgifter

KØRSELSAFGIFTER: Regeringen vil udskyde kørselsafgifterne for lastbiler fra 2012 til 2013. Men det er endnu uvist, hvordan den vil finde de op mod 600 mio. kr., det vil koste. Erhvervslivet glæder sig over udskydelsen.
Niels Th. DahlAnders Jerking

Der vil først opstå et finansieringsbehov, hvis kørselsafgifterne skydes til den anden side af 2013. Sker det, vil der være behov for en mellemfinansiering, og det må vi så klare.

Mads Rørvig (V)
Skatteordfører

Regeringen ved endnu ikke, hvor den vil finde den halve milliard, som den i sidste uge besluttede at forære de danske lastbilejere.

Skatteminister Troels Lund Poulsen (V) annoncerede således i weekenden, at de planlagte kørselsafgifter for lastbiler vil blive udskudt med op mod et år, så de alligevel ikke som planlagt kan indføres 1. juli 2012.

Men derved mister statskassen indtægter på op mod 600 mio. kr., som ellers både skulle være med til at finansiere skattereformen og til at opfylde de EU-krav til balance på statsbudgettet, som Danmark er underlagt, og som regeringens genopretningspakke skulle sikre.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00