Opbakning til at omdanne Naviair

LUFTFART: Alle partier undtagen Enhedslisten bakkede ved førstebehandlingen op om regeringens forslag om at omdanne Naviair til en selvstændig offentlig virksomhed. Tvivl om ansættelsesforhold.
Opbakning til regeringens forslag om at omdanne Naviair til en selvstændig offentlig virksomhed.
Opbakning til regeringens forslag om at omdanne Naviair til en selvstændig offentlig virksomhed. Foto: Colourbox

Som en selvstændig offentlig virksomhed bliver der en skærpet opmærksomhed på omkostningsreducering og effektivitet, og med omdannelsen af Naviair tager vi endnu et skridt på vejen i udviklingen og moderniseringen af dansk flyvekontrol, så Danmark kan fastholde sin position i førerfeltet blandt de europæiske lande, når det gælder effektivisering og klimavenlig lufttrafikstyring.

Hans Christian Schmidt (V)
Transportminister

Der var bred opbakning til transportministerens forslag om at omdanne flyvesikringstjenesten Naviair til en selvstændig offentlig virksomhed, da forslaget blev førstebehandlet i denne uge. Kun Enhedslisten er imod.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) mener, at der er flere fordele ved at omdanne Naviair til en selvstændig offentlig virksomhed.

"Som en selvstændig offentlig virksomhed bliver der en skærpet opmærksomhed på omkostningsreducering og effektivitet, og med omdannelsen af Naviair tager vi endnu et skridt på vejen i udviklingen og moderniseringen af dansk flyvekontrol, så Danmark kan fastholde sin position i førerfeltet blandt de europæiske lande, når det gælder effektivisering og klimavenlig lufttrafikstyring," sagde ministeren fra Folketingets talerstol.

0:000:00