Kommuner vil have dækket vejudgifter

VEJE: KL ønsker, at reparationer af de kommunale veje skal holdes uden for nulvæksten i de kommunale budgetter. De henviser til, at der er afsat ekstra penge til statens veje.
Kommunerne ønsker, at regeringen sætter 12 milliarder kroner af til at forbedre de kommunale veje. Det krav vil KL fremsætte under sommerens budgetforhandlinger med regeringen, oplyser budgetchef Jan Olsen.

KL ønsker, at de 12 milliarder kroner til vejforbedringer holdes helt ude af regeringens diskussion om nulvækst i de offentlige driftsbudgetter.

"Man kan diskutere, om der for eksempel skal undervises mere eller mindre i folkeskolerne. Men vejene er noget, man er nødt til at vedligeholde. Det bliver bare dyrere i den sidste ende, hvis man sparer på det," siger Jan Olsen.

Den hårde vintevejr har medført, at der i år er flere skader på det kommunale vejnet. Og ifølge KL er vejene i en ringe tilstand på grund af tidligere års besparelser på vedligeholdelsen.

Sidste år forsøgte KL at få regeringen til at sætte en ekstra pulje af penge af til vejnettet, men uden held. Siden har regeringen og Dansk Folkeparti i december 2009 sat 2,7 milliarder kroner ekstra af i 2010-2013 med henblik på at indhente et lignende efterslæb på de veje, hvor staten har ansvaret for driften.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00