Kommuner vil selv bestemme over miljøzoner

TRAFIK: Folketinget førstebehandler tirsdag et lovforslag om strammere miljøzoner. Kommunerne er utilfredse med, at de skal spørge Miljøministeriet om lov, hvis de vil oprette miljøzoner.
Anders Jerking
Miljøminister Karen Ellemann (V) vil med et nyt lovforslag gøre det muligt for flere byer at oprette miljøzoner. Men først skal der laves dyre undersøgelser og så skal ministeriet spørges om lov. Det er KL stærkt utilfredse med.

Lovforslaget om strammere regler for miljøzoner førstebehandles i Folketinget tirsdag. I dag har fem kommuner lov til at oprette miljøzoner, men som en del af lovforslaget får alle kommuner fremover lov til at oprette miljøzoner. Men det kræver, at kommunerne først betaler en undersøgelse til 2-300.000 kroner, der dokumenterer, at EU's grænseværdier for luftforurening bliver overskredet. Derefter skal kommunerne søge om lov i Miljøministeriet til at oprette miljøzonerne. Det er KL utilfreds med.

"KL tager kraftigt afstand fra den opfattelse, at kommunerne ikke selv skulle være i stand til at administrere en lovgivning inden for rammerne af loven, og forventer, at Miljøstyrelsen/Miljøministeriet ændrer denne del af foreslåede regelsæt," skriver KL i sit høringssvar.

Samme kritik kommer fra Dansk Miljøteknologi.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00