Schmidt vil afdække forurening fra tog

JERNBANEN: De skadelige virkninger ved togenes udledning af partikler skal afdækkes, siger transportministeren. SF vil fremrykke beslutning om at elektrificere jernbanen.
Transportministeren vil afdække de skadelige virkninger ved udledning af partikler fra tog.
Transportministeren vil afdække de skadelige virkninger ved udledning af partikler fra tog. Foto: Colourbox

Problemet med IC3-togene og godstogene er, at de udleder skadelige partikler, hvilket ikke kun er et miljøproblem, men også gør folk syge. Sundhedsministeren har selv i sit svar anført, hvor mange forskellige sygdomme det faktisk kan føre til. For tidlig død, skader på fostre og andre alvorlige sygdomme, så derfor synes jeg, at man skal tage problemet ret alvorligt.

Jesper Petersen (SF)
Medlem af Trafikudvalget

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) vil have afdækket de skadelige virkninger ved togenes udledning af partikler. SF ønsker at fremrykke en beslutning om elektrificering af jernbanen. Det fremgik af torsdagens samråd i Trafikudvalget.

Her var både sundhedsministeren og transportministeren kaldt i samråd af SF, der ønskede svar på, hvor meget togene forurener, og hvad regeringen vil gøre for at nedbringe togenes udledning af skadelige partikler.

Hans Christian Schmidt forklarede, at der som led i aftalen om en grøn transportpolitik vil blive udarbejdet en redegørelse om jernbanens miljøeffekter.

0:000:00