Ny jernbane til Ringsted vedtaget

JERNBANE: Alle Folketingets partier stemte for ny jernbane mellem København og Ringsted over Køge. Det var resultatet, da forslaget blev tredjebehandlet i folketingssalen tirsdag.
Der var enstemmighed blandt Folketingets partier, da de tirsdag vedtog et lovforslag om at anlægge en ny jernbanestrækning mellem København og Ringsted over Køge. Enhedslisten er som det eneste parti ikke en del af transportforliget, med valgte alligevel at bakke op om forslaget.

Enhedslistens trafikordfører, Per Clausen, gjorde det klart, at Enhedslisten støtter op om forslaget, men gerne havde set, at man afsatte flere resurser for at forhindre den støj og de gener fra jernbanen, som mange beboere har klaget over.

"Det er ærgeligt, at man har fundet det nødvendigt at afsætte et stort millionbeløb til en række overflødige udvidelser af motorveje, så man har været nødt til at lave en meget skrabet udgave af Køge-Ringsted banen," siger han.

Per Clausen kritiserer, at der efter hans opfattelse gælder en helt anden standard for motorveje i Nordsjælland i forhold til jernbaner på Vestegnen. Han hæfter sig ved, at mange mennesker vil blive berørt af den nye jernbanestrækning.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00