Schmidt: Flyselskaber skal overholde forordning

SAMRÅD: Transportminister Hans Christian Schmidt (V) udtrykte tiltro til, at danske flyselskaber overholder EU's passagerrettigheder. Mulige sanktioner bliver undersøgt.

Det skal slås fast, at de gældende EU-regler om hjemtransport og bistand til strandede passagerer skal følges også i denne ekstraordinære situation.

Hans Christian Schmidt (V)
Transportminister
Askeskyen fra den islandske vulkan Eyjafjallajökul er lettet fra det danske luftrum. Det er de økonomiske og retslige følger, efter dens visit over Europa, dog ikke.

Transportminister Hans Christian Schmidt var således kaldt i samråd af Socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht for at redegøre for, hvad regeringen havde gjort for at sikre, at EU's passagerrettigheder blev overholdt af de danske flyselskaber.

''Det er glædeligt, at alle passagerene er kommet hjem, men hele forløbet omkring askeskyen rejser nu alligevel en række principielle spørgsmål,'' sagde Engelbrecht, der ønskede at diskutere, hvordan flyselskaberne levede op til de forpligtelser, som de har som følge af EU-retten.

''Det er interessant at diskutere, hvordan ''Denied Boarding'' bliver overholdt af flyselskaberne. Her må vi sige, at der har været temmelig mange udfordringer,'' sagde han.









0:000:00