Vejen banet for gnidningsfri transport

EU: EU's transportudvalg har vedtaget en lovtekst om Intelligente Transport Systemer, som skal muliggøre en integration af EU-landenes ITS.
Transportudvalget i EU har vedtaget en lovtekst om Intelligente Transport Systemer.
Transportudvalget i EU har vedtaget en lovtekst om Intelligente Transport Systemer.Foto: colourbox.com
Det skal være nemmere for langtidschauffører at køre fra den ene ende af Europa til den anden. Derfor har EU's transportudvalg vedtaget en lovtekst om Intelligente Transport Systemer, som skal åbne op for en overordnet integration af de forskelliges medlemslandes ITS. De intelligente transport systemer vil i fremtiden kunne gøre lastvognchaufførernes arbejde nemmere, forbedre trafiksikkerheden og reducere antallet af trafikpropper.

Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Anne E. Jensen, er begejstret for, at det blev til et ja ved afstemningen og hæfter sig ved, at det vil gøre livet for langtidschaufførerne betydeligt nemmere.
"Idéen er, at lastvogns-chauffører uden problemer skal kunne køre fra Göteborg til Sicilien og kunne kommunikere med alle betalingssystemer og informationssystemer, uden at han skal have sin forrude plastret til med alle mulige dippedutter, fordi landene ikke kan blive enige om, hvordan tingene skal være," siger hun.

Anne E. Jensen forklarer, at Ministerrådet gennem længere tid har været skeptisk over for forslaget, men at det nu har accepteret det. Regeringer var bange for, at de skulle komme til at betale en masse penge, som de slet ikke havde styr over, men er nu blevet overbevist om det modsatte.

"Jeg var i forhandlinger med det svenske formandskab hele efteråret, og stille og roligt fik vi gennemført det, som Kommissionen og Parlamentet ville. Og det var at samle alle, som har interesse inden for området og samle regeringerne for at skabe et forum for at udvikle fælles standarder på området," siger hun.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00