9,5 mio. udmøntet til reduktion af luftforurening og støj

NYHED: Miljøministeren har besluttet, at udmønte 9,5 mio. kr. til virksomheder, der udvikler løsninger indenfor luftforurening og støj.
Virksomheder, der arbejder med at finde løsninger på at reducere luftforurening og støjgener, kan få del i 9,5 mio. kr., som miljøministeren har udmøntet.
Virksomheder, der arbejder med at finde løsninger på at reducere luftforurening og støjgener, kan få del i 9,5 mio. kr., som miljøministeren har udmøntet.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein
Fakta

Aftalen betyder, at:

7 mio. kr. er afsat til teknologier, der kan begrænse udslippet af de sundhedsskadelige kvælstofoxider fra skibe og fra biogasfyrede gasmotorer, samt begrænse luftforureningen fra køretøjer og fra energianlæg, der fyrer på biomasse.

2,5 mio. kr. er afsat til projekter med blandt andet støjisolerende vinduer.


Kilde: Miljøministeriet

Virksomheder, der arbejder med innovative løsninger i forhold til at reducere luftforurening og støjgener, får mulighed for at få del i 9,5 mio. kr., som miljøminister Troels Lund Poulsen (V) har udmøntet fra aftalen om fremme af miljøeffektiv teknologi:

"Nye miljøteknologier skal være med til at løse de miljøproblemer, vi står med. Det gælder også den sundhedsskadelige luftforurening. Derfor glæder jeg mig over, at vi nu kan iværksætte en række projekter, hvor nye teknologier bidrager til at begrænse udslippet af kvælstofoxider og partikler. Projekterne er et vigtigt bidrag til afprøvning og udvikling af nye miljøteknologier - og til efterfølgende at få dem ud på markedet", siger miljøminister Troels Lund Poulsen (V), der håber, at udviklingen af de nye teknologier også kan bidrage positivt til virksomhedernes bundlinie.

Ud af de 9,5 mio. kr. er syv mio. afsat til teknologier, der kan begrænse luftforureningen fra skibe, biogasfyrede gasmotorer, køretøjer og energianlæg. Derudover er 2,5 mio. kr. afsat til projekter med blandt andet støjisolerende vinduer.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00