Første trafiksikkerhedsbyer er udpeget

TRAFIKAFTALE: Med den nye trafikaftale er Gladsaxe og Herning blevet udvalgt til de første trafiksikkerhedsbyer. Der er sat 20 millioner kroner af til projekter, der skal begrænse antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken.
Anne Burlund

Ambitionen er at skabe en "Gladsaxe-model", hvor kernen er de fysiske trafikforbedrende tiltag, men hvor blandt andet bruger- og ekspertpaneler også skal være med til at sikre den bedste effekt af det samlede trafiksikkerhedsarbejde.

Karin Søjberg Holst (S)
Borgmester, Gladsaxe Kommune
Gladsaxe og Herning Kommune er blevet udpeget som årets trafiksikkerhedsbyer med den nye trafikaftale, som alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten vedtog i går torsdag.

I alt 21 byer havde søgt om midler fra puljen, men valget faldt altså enstemmigt på Gladsaxe og Herning. Som begrundelse skriver forligskredsen i trafikaftalen:

"Projekterne vil bidrage til at løse trafiksikkerhedsmæssige problemer i byerne. Projekterne er innovative og indeholder konkrete idéer til en samlet trafiksikkerhedsplan, og der er tænkt over mulighederne for vidensdeling med andre kommuner."

Det er første gang partierne udpeger årets trafiksikkerhedsbyer, og med titlen følger ti millioner kroner til begge byer. Formålet er at intensivere indsatsen for bedre trafiksikkerhed og dermed begrænse antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken.

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00